vrijdag 27 juli 2012

Dag 3: Bilbao

Vandaag een kort ritje, 4,5 uur van Bordeaux naar Bilbao. Leuke weg om te rijden; ontzettend vlak bij Biarritz met een lekkere zeewind (Knut compleet in de Gloria). En in Spanje vrijwel direct droogte en enorme bergen (Laffe Hond helemaal door het dolle).

Van Bilbao eigenlijk niet veel gezien maar natuurlijk wel waar ik voor ben gekomen, het Guggenheim Museum.

Vanaf het hotel (TOPhotel, aanrader, hotel Hesperia, en betaal gewoon die 20 euro extra voor a room with a view) een heel leuk stukje lopen langs een rivier met mooie bruggen en nog mooiere mensen...

De eerste aanblik van het Guggenheim overtrof alle verwachtingen, geweldig!

Voor het naar binnengaan nog even Laffe Hond en Knut toegesproken, dat ze zich wel goed moeten gedragen, als echte volwassen mannen.

Allereerst de tentoonstelling van David Hockney bekeken. Deze 75-jarige man maakt de allermooiste schilderijen, gewoon op de iPad (mocht geen foto's maken).

Het meest indrukwekkend - althans volgens Laffe Hond en Knut, waren de 8 immens grote sculpturen The Matter of Time van geroest staal van Richard Serra (gaf wel een soort van Grand Canyon gevoel dus gezien hun roots, vooral die van LH, begrijp ik dat wel).

Buiten was een hele mooie brug waar niemand op liep maar wij wel. Was zeker de moeite waard, wat een uitzicht.


Nu languit op de sofa (ja dit hotel is écht goed te doen) de les van de dag (van Hockney) overpeinzen:


Nou, dat moest ik maar eens ter harte nemen...

Morgen naar La Marina. Een lange rit van rond de 10 uur? Intens... Maar dan zie ik ook wel de allerleukste 10-jarige van de wereld, na 7 dagen!! Trusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten