woensdag 1 augustus 2012

Dag 6 & 7: Barcelona

Alweer zo een goede reis gehad. Wel een stuk gezelliger met Mia zo naast me. Amper 6 uur gereden en aangekomen in een wederom geweldig hotel met bovendien zwembad op het dak. De eerste avond lekker lui gedaan, roomservice deed het prima.


Ons hotel ligt naast Arena Barcelona, vroeger voor de matedors maar nu voor de shoppers onder ons; er is een gigantische "mall" van gemaakt. Wij halen hier dagelijks onze verse sapjes, Mia heeft met haar voeten in een bak visjes gezeten en Knut en Laffe Hond hebben de ontmoeting van hun leven gehad!!


Natuurlijk ook toeristje gespeeld in de hoponhopoff bus, Sagrada Familia bezocht

Van al dat gesjok en geslenter kregen de mannetjes flinke honger. Ze dachten wel wat duiven te kunnen stropen. Aanvankelijk leek het goed te gaan en slopen ze naderbij. De duiven kregen het echter algauw in de smiezen en hadden letterlijk schijt aan Knut en Laffe Hond, waarbij vooral laatstgenoemde zich naderhand even flink mocht afspoelen in de fontein.

Ook naar de top van de Tibidabo geweest. Helaas voor Mia was het pretparkje bovenop de berg gesloten. Laffe Hond en Knut dachten ons te kunnen entertainen met hun koorddansact maar dat liep vreselijk uit hand. Mia kon ze gelukkig nog net op tijd opvangen.

Barcelona is mooi, druk (wat veel NL-ers!!) en erg warm.

Op de Ramblas heeft Mia eindelijk haar tekening laten maken. Ze is er echt heel blij mee. De artist zelf had het wel een beetje gehad. Helaas voor Knut en Laffe Hond, zij wilden ook nog zo graag.

Voor Laffe Hond stond er nog iets leuks op het program; een grootse familiereunie! Het heeft hem erg goed gedaan zijn oude kameraden weer te zien, we hadden enorme moeite om hem weer mee krijgen.

Knut had het er overigens wel moeilijk mee. Hij voelt zich een beetje achtergesteld - "waarom krijgt LH alle aandacht, alleen door dat stomme paard zonder kop, hij zou de Godfather eens moeten zien" - en het gemis van zijn eigen familie knaagt nu enorm. We zullen zien wat we voor hem nog kunnen betekenen.

Overigens gaat alles hier op z'n manjana's. Laat naar bed en laat weer wakker. Voor 11 uur zijn wij de kamer niet uit.

Morgen hopelijk wel, want dan 6 uurtjes rijden naar de Dordogne waar we 5 dagen gaan kamperen! (zonder wifi, als ik het maar vol kan houden...)

1 opmerking: